0651040959| monique@waalboerswebwereld.com

Iemand vroeg mij om eens concreet te maken hoe je in een uur per week je online aanwezigheid kan vergroten. 

dus hier komt hij 

de eerste drie weken gebruiken we voor het inrichten van de tools om dit mogelijk te maken daarna kan je content gaan plaatsen 

 

 

inhoud

Week 1: Google mijn bedrijf en Canva

 stap 1 verifieer jouw google mijn bedrijf . Tijd benodigd  ongeveer 1 kwartier

type jouw bedrijf in in de google zoekbalk op een laptop. vervolgens ga je naar maps. aan de linkerkant komt dan een blokje met jouw bedrijf. In dit blokje scroll je naar beneden en dan kom je op een gegeven moment  dit bedrijf claimen tegen er zijn dan een aantal verificatiemethodes mogelijk. aangezien deze nog wel eens wijzigen kan hier beter de documentatie van google voor raadplegen. hier een linkje naar het onderwerp 

canva sjablonen

Stap 2 maak een canva account

. Als je van plan bent echt meer online te gaan doen raad ik je aan om een betaald account te nemen. Ik gebruik canva echt voor van alles Ik maak er mijn afbeeldingen in voor mijn websites en in mijn geval mijn linkedin-dingen  ik maak er logo’s voor klanten in  en gebruik de plannigstool om mijn social media post te maken en plannen.

 Als je een account hebt aangemaakt maak je eerst een brand hub. Hier zet je je logo in jouw kleuren en  jouw lettertypen.

Vervolgens koppel je de social media accounts zodat je vanaf hier in 1 keer kan publiceren naar de verschillende kanalen.

Ga nu op zoek naar een sjabloon wat jij prettig vindt om te gebruiken  voor jouw uitingen,  pas het aan met jouw kleuren  en voeg deze toe aan jouw brand hub.

als je van plan bent vaak te gaan verwijzen naar een artikel op jouw webpagina of het op meerdere kanalen wilt publiceren zorg dan dat je het sjabloon alvast kopieert en aanpast aan de maten van jouw website en de andere social media kanalen. zo zorg je zonder veel moeite voor consistentie.

Week 2 koppel jouw website aan de Google diensten

Connect jouw website aan de google diensten Google Analytics en Google search console. hier heb je misschien wl degene voor nodig die jouw website heeft gebouwd ze zouden dit in ongeveer een uurtje moeten kunnen koppelen. Deze diensten gaan je helpen beter vindbaar te worden en ook gaan ze je helpen jouw site te optimaliseren voor jouw publiek. 

Als je echt iets online wil gaan doen is het natuurlijk wel belangrijk of wat je doet aan uitingen ook echt helpt om bijvoorbeeld meer mensen naar jouw website te lokken of dat ene product te promoten. deze tools wil je vroeg koppelen om zoveel mogelijk data te vergaren.

Om tijd te besparen hebben we allemaal AI tools tegenwoordig. Ook daar ben ik een leuke serie over aan het maken.

Schrijf je in Voor ChatGPT hoe je het gebruikt laat ik je zien in week 4 

Week 3: Bedenk waar je het over wil gaan hebben en maak een agenda voor 3 maanden zorg dat dit dingen zijn waar jouw klanten ( of de klanten die graag wilt) wat aan hebben.

Als we uit gaan van echt 1 uur per week zou ik ook gaan voor 1 post per week als je op meerdere platformen wilt posten of 2 per week als je voor 1 platform gaat. maak het voor de eerste drie maanden lekker divers heb het over veel verschillende onderwerpen met raakvlakken met wat jij doet  en kijk wat het beste aanslaat.

Wat je gaat posten moet natuurlijk wel relevant zijn voor jouw klanten maar het moet zeker niet alleen maar gaan over de diensten of het produkt wat je levert. Mensen vinden het telkens belangrijker wie er achter een product of dienst zit, dus vertel ze gerust wat over leuke interacties met klanten, dingen die heel erg mis zijn gegaan(en natuurlijk over hoe je dat opgelost hebt. Iets wat mensen ook altijd leuk vinden om te lezen zijn dingen waar gepassioneerd over bent. Ik vindt moeder aarde bijvoorbeeld interressant en zeker welke oplossingen mensen bedenken om haar een beetje te helpen.

Daarnaast ben ik een Mompreneur (ook al vind ik de term verschrikkelijk, ik ben het zeker wel) Ik werk vanuit huis en hoewel ik probeer om gewoon om drie uur uit te klokken dat gaat niet altijd. Mijn kinderen nemen vaak vriendjes mee dus af en toe is het dan een echte heksenketel in en om het huis en ergens in die chaos probeer ik dan nog wat te werken.

week 4 Google mijn bedrijf verifiëren en afmaken agenda 

als het goed is heb je ondertussen een briefkaart gekregen van google om jouw bedrijf te claimen. Als je dit hebt gedaan kan je je google mijn bedrijf gaan inrichten. Google probeert telkens meer hun klanten op google te houden dus vul deze goed in! je kan via deze tool 

  • online verkopen
  • reviews vragen die veel mensen vertrouwen
  • foto’s delen 
  • je openingstijden en je verzorgingsgebied aangeven 
  • en nog zoveel meer 

gefeliciteerd ! je bent klaar om makkelijk online jouw klanten te gaan ontmoeten!