0651040959| monique@waalboerswebwereld.com

Canva kan het creatieproces enorm versnellen als je gaat werken met tools als de  contentkalender merksjablonen en bulk creatie 

Canva is hard onderweg mijn meest gebruikte tool te worden en dat is ook niet zo gek want ze blijven hun product maar verbeteren.

Ik gebruik het voor veel verschillende dingen zoals afbeeldingen voor websites. richtlijnen voor anderen maken met betrekking tot logo’s kleurgebruik en lettertypen voor uitingen van bedrijven. 

maar vandaag gaan we dieper duiken in hoe ik het gebruik om posts te maken 

Als ondernemer ben je voortdurend bezig met het beheren en laten groeien van je bedrijf. Tijd is een kostbaar goed en het creëren van aantrekkelijke content kan tijdrovend zijn. Gelukkig is er een oplossing: Canva. Met deze gebruiksvriendelijke grafische ontwerptool kun je snel en moeiteloos hoogwaardige content maken, zelfs als je weinig tijd hebt. In dit artikel zullen we enkele handige functies van Canva bespreken die speciaal ontworpen zijn om ondernemers te helpen met hun contentcreatie: de contentplanner, bulk content creatie, merksjablonen en de brandhub.

 

1. De Contentplanner:
De contentplanner van Canva is een essentiële tool voor ondernemers die hun sociale media-activiteiten willen stroomlijnen. Met de contentplanner kun je je berichten vooruit plannen en een overzicht krijgen van je geplande content. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar helpt ook bij het creëren van consistente en strategische content. Je kunt je berichten eenvoudig slepen en neerzetten in een kalenderindeling, zodat je een duidelijk beeld krijgt van je contentstrategie voor de komende weken of maanden.

2. Bulk Content Creatie:
Het handmatig maken van individuele ontwerpen kan behoorlijk tijdrovend zijn. Canva biedt echter de mogelijkheid voor bulk content creatie, waarmee je meerdere ontwerpen tegelijk kunt maken. ontwerpen kan je heel makkelijk aanpassen naar verschillenden formaten, zoals sociale media posts, banners, flyers en meer en als je dat dan weer combineert met goede merksjablonen dan gaat het echt heel snel.zeker als je je ook nog iets als chat gpt er bij gebruikt maar dat leg ik morgen IN depth uit

3. Merksjablonen:
Consistentie is van cruciaal belang voor een sterk merk. Canva begrijpt dit en biedt merksjablonen waarmee je snel professionele ontwerpen kunt maken die passen bij jouw merkidentiteit. Je kunt je eigen logo, kleurenpalet en lettertypen uploaden en opslaan in Canva, zodat je ze gemakkelijk kunt toepassen op al je ontwerpen. Met merksjablonen hoef je niet steeds opnieuw te beginnen bij het maken van content en kun je met een paar klikken een herkenbare en consistente uitstraling behouden.

4. Brandhub:
Voor ondernemers die vaak met meerdere teamleden of externe partners samenwerken, biedt Canva de Brandhub. Dit is een centrale opslagplaats voor je merkassets, zoals logo’s, afbeeldingen en ontwerpsjablonen. Hiermee kun je gemakkelijk toegang geven aan andere teamleden en ervoor zorgen dat iedereen altijd de nieuwste versie van de merkelementen gebruikt. Met de Brandhub kun je de consistentie en kwaliteit van je merk.