Daar gaan we dan!

waalboerswebwereld/google connections

Twee en een half jaar geleden ben ik als digibeet begonnen met mijzelf te verdiepen in het internet en wat je er allemaal mee kan. Al snel was ik ietwat overweldigd door alle manieren waarop ik mijn creativiteit hierin kwijt kan…Ik ben begonnen met de codetalen HTML, CSS en wat Python. Ik vond de mogelijkheden fantastisch, maar zag mijzelf dit niet tot mijn zeventigste doen.

Toen kwam ik WordPress tegen…dat past me een stuk beter! Nu twee jaar verder durf ik te zeggen dat ik daar aardig mijn weg in heb gevonden. Aangevuld met wat algemene design seminars/workshops zien mijn websites er ook een stuk beter uit.

Mijn eerste klant had ik na een half jaar. Uiteraard, zoals denk ik voor de meeste mensen geldt, een vriend die me deze mogelijkheid gunde. Frank van Wijk nogmaals bedankt! Een aantal maanden daarna kwam er een superkans voorbij; ik kon 15 klanten overnemen van iemand anders, maar dat betekende dat ik me verder moest gaan verdiepen in hosting…Dit durfde ik nog niet aan, tenminste niet alleen. Wie kan me helpen als dit fout gaat…na wat zoeken kwam ik in gesprek met een buurman die dit al jaren deed. Met hem als back-up heb ik toen deze klanten overgenomen. Net als bij het ontwerpen van mijn eerste website was dit in het begin echt een leerproces waar ik een berg fouten heb gemaakt maar van iedere fout een HOOP geleerd heb.  WaalboersWebWereld was een feit.

Oké, we waren inmiddels 1,5 jaar verder, WordPress websites bouwen vond ik echt leuk, hosten zal nooit mijn passie worden maar is een mooie basis, is mijn conclusie tot dit punt.

 EN TOEN kwam ik Google Analytics tegen…. en search console en kwam ik erachter wat een schat van informatie dat is voor ondernemers op het internet.

Uiteraard wist ik van het bestaan van analytics af, maar ik had me er nog nooit in verdiept….De mogelijkheden die ik daar mee zag voor ondernemers bleven maar groeien… dat is nu een jaar geleden.

In het afgelopen jaar heb ik me verdiept in Google search console en Analytics en gedurende dat proces liep ik tegen een artikel aan waarin stond dat 42% van de websites geen Google Analytics of Search console aan zijn website heeft gekoppeld, 42%, TWEEENVEERTIG PROCENT!!!!

En uit die verbazing is Google connections ontstaan, wij ontsluiten deze bron aan informatie graag voor je en helpen je de informatie te vinden die je zoekt. Hoe deed die post op insta het tegenover het bericht op facebook? die prachtige landingspagina, gebeurt er iets mee? waar haakt men af in het koop proces van mijn WooCommerce store? Zeg maar de vragen die je niet kan beantwoorden met de standaard rapporten van Analytics, maar waar de antwoorden wel van te vinden zijn.

inmiddels heb ik een paar bedrijven mogen helpen met het installeren van deze diensten en de resultaten mogen presenteren. Allemaal waren ze verbaasd over de zoektermen van google search en over welke pagina het meest bezocht werd. Ik ben benieuwd wat jouw het meest zal verbazen!

 

En dat is hoe WaalboersWebWereld en Google Connections ontstaan zijn.