FAQ

Sommige vragen krijg ik heel veel van mijn klanten. Ik heb besloten die kennis ook hier te delen. Uiteraard mag je me ook gewoon bellen om het me te vragen!

Dit kan een hoop redenen hebben; vraag nummer 1 voor mij is altijd hoe heb jij kenbaar gemaakt dat er een website is? Ja niet eigenlijk hoor ik nog vrij veel. het is niet zo dat als je een website maakt dat deze automatisch gevonden gaat worden. je zal dus iets moeten doen om deze te promoten.

Kijk met google analytics waar je bezoek nu vandaan komt  is de eerste stap in dit proces 

Kijk op welk platform jij met jouw het meest en leukst communiceert

kijk of er iets is wat je jouw klanten kan bieden op de website wat voor hun de moeite waard is om te klikken

Vaak hebben mensen een website( soms al Jaren ) maar hebben ze tot nu toe nog nooit iets zelf kunnen aanpassen . een jaar of tien geleden geloofden webdesigners dat dat de manier was om klanten vast te houden, zorg dat ze niet zonder je kunnen. In middels weten de meeste beter gelukkig.

Stap 1 zoek uit waar hij mee gemaakt is?  Is het met Html en CSS dan zal je echt iemand nodig hebben die iets van coderen weet. Is het een wordpress website zorg dat je inlog gegevens krijgt. maak een backup en ga eens kijken hoe je site in elkaar zit.

Installeer de volgende Google tools

Google Analytics: geeft je een beeld van wat er op jouw website gebeurt

Google search console: hier kan je zien hoe mensen jou vinden met google Search.

Maar ook op welke pagina jij staat bij Google search, welke zoekwoorden er gebruikt woorden om je te vinden en hoe vaak men ook echt doorklikt naar jouw website.

Google tagmanager hier kan je zo onwijs veel mee doen ik verwijs je door naar dit artikel van Analyticsmania https://www.analyticsmania.com/post/google-tag-manager-use-cases/   maar vooral het integreren van allerlei verschillende webstromen  vindt ik super 

 

  • Hier zou ik een hele website aan kunnen weiden

Als je iets moet onthouden over plugins

  • zorg dat het er zo min mogelijk zijn 
  • zorg dat het plugins zijn die zeer regelmatig worden geupdate 
  • en dat het plugins zijn met een 4-5 star rating

Wil je hier meer over weten dan kan je me het best even bellen…Ik help hier mensen graag mee

Er zijn meerdere oplossingen mogelijk Ik persoonlijk vind de recaptcha van Google heel prettig makkelijk in te stellen in de de meeste formulier plugins

https://www.google.com/recaptcha/about/

Google mijn bedrijf is dat blokje rechts bij de zoekresultaten van google. Dit is ook het blokje wat je te zien krijgt als je in google maps op een bedrijf klikt. Je kan hier heel veel mee! Neem zeker eens een uurtje de tijd om het in te vullen. Nou kan ik nog heel veel hierover schrijven, maar dit blogje van shopify doet dat al voor me.

https://www.shopify.nl/blog/google-mijn-bedrijf-claim-jouw-webshop-voordat-een-ander-het-doet

Ja dit is zo’n vraag die best persoonlijk is. Vaak beantwoord ik deze door eerst te zeggen welke tool ik echt gebruik maar gelijk aangevuld met dit is echt even een zoektochtje wat je zelf moet doen . Ik raad mensen wel altijd de volgende drie dingen aan om die zoektocht nuttig en niet nodeloos lang te maken.

 1 begin met een artikel van dit jaar over de soort tool die je zoekt. Zoek je een fotobewerkingstool dan zet je in google “Beste            fotobewerkingstool 2022”. kijk in de zoekresultaten wie het artikel heeft geschreven 

grote hostingbedrijven of bijvoorbeeld een wordpress, shopify  of vistaprint  zou ik hier als bron voor zoeken dit zijn allemaal bedrijven waarvan de klanten dit soort tools regelmatig nodig hebben en ze hebben er zelf belang bij hun klanten hier goed over te informeren.

2 kijk even op de website van Capterra deze hebben een hele handige vergelijkings tool voor een grote variëteit aan software

https://www.capterra.com/

3 kijk hoe de klantenservice etc. geregeld is dat als je een keer hulp nodig hebt je er niet op dat moment achterkomt dat de helpdesk 1 x per week een uur bemand is