Google Tools koppelen aan jouw WordPress website

Table of Contents

Google Tools koppelen aan jouw WordPress website

Je kan de Google Tools op een aantal manieren koppelen aan jouw wordpress website;

 

Plugin

Je kan dit doen met een plug-in. Als je een plugin gaat gebruiken is het moeite van een beetje onderzoek zeker waard. 

waar ik bij iedere plugin  naar kijk is

  • wanneer hij voor het laatst ge-update 
  • hoeveel gebruikers heeft de plug-in 
  • hoe zijn de reviews van de plug-in

Bij een plug-in die iets heel belangrijk doet als koppeling met je data let ik hier extra op en doe ik vaak ook nog extra onderzoek buiten de wordpress repository. Aangezien het hier om google producten gaat zal ik niet de google zoekbar gebruiken om informatie te vinden.

 

Code toevoegen 

 

In wordpress Kan je code toevoegen Ik doe dat eigenlijk altijd via de custom code van Elementor. Je geeft de code een naam kopieert de snippet van  Google en plakt hem erin.

Ieder thema biedt de mogelijkheid om code toe te  voegen maar als je hier helemaal geen ervaring mee hebt zou ik dit niet zo snel doen.

 

Google Tag manager

Dit is mijn absoluut favoriete manier om de google diensten te koppelen vooral omdat tag manager je veel opties geeft over wat je allemaal wilt toevoegen.je zet de Tag Manager code op je website en aan de Google kant kan je vervolgens allemaal diensten aan deze container toevoegen en heb je behoorlijke flexibiliteit over wat je wel en niet wilt tracken. ( voor de AVG sowieso heel fijn) Google Ads en Google analytics voeg ik eigenlijk al tijd op deze manier toe. Maar er zijn nog veel meer diensten die je op deze manier aan je website kan koppelen.

 

In het Thema

Het Schijnt ook in sommige Thema’s verwerkt te zitten een snelle Google search gaf mij niet direct de thema’s waar dit voor geldt maar als iemand toevoegingen heeft hoor ik het graag. Hier kan je door thema’s heen bladeren 

https://nl.wordpress.org/themes/

 

Als je denkt dat dit artikel ook handig kan zijn voor anderen deel het dan via onderstaande links 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn