Gratis Tools

Zoals gezegd begint mijn Pay-it-forward-maand met een aantal sites waar ik gewoon heel erg blij van werd toen ik ze vond. 

 

Analytische tools 

Google Tools

Aan de website analyse kant natuurlijk de developer tools van Google: Google search console en Google analytics en Google trends vindt ik echt fantastisch! Page speeds insights heb ik een haat-liefde verhouding mee   Sommige zeggen dan: “tja wat mag je anders verwachten van een van de grootste tech bedrijven van de wereld….”Klopt misschien wel maar toch vindt ik het heerlijke tools om mee te werken En ze zijn redelijk goed met privacy-mogelijkheden.

Gt metrix

Dit vind ik een hele fijne tool door de suggesties die ze doen en hoe makkelijk dat vervolgens terug te vinden is op je website. Als je bezig gaat met optimalisatie van foto’s bijvoorbeeld laat Metrix zien welke foto’s je moet optimaliseren en wat je realistisch zou moeten kunnen halen aan verbetering.

SEOptimer

Geeft je een heel handig beginrapport die een hoop verschillende aspecten belicht; Links on-page seo, performance, usability en socials. Vooral de overzichtelijkheid kan ik zeer waarderen.

Bitly

Kan een beetje aan beide kanten, eigenlijk gemaakt om je URL’s van links in te korten maar ook goed te gebruiken om er achter te komen van welke socials mensen vandaan komen .

Semrush

De gratis versie is beperkt, maar als je net begint heel fijn om je keywords mee te tracken. Ze worden gezien als een van de meest kundigen op dit gebied. 

Openlinkprofiler

Hiermee kan je ieder domein checken op links en vervolgens kijken of deze links waardevol bevonden worden. Vooral al de verschillende manieren waarop je kan filteren zijn superhandig.

Ubersuggest

Zit in mijn Google Chromebar, geeft veel informatie over de site waar je op zit. Ik gebruik het om een idee van de betrouwbaarheid te krijgen en of ze interessant zijn om naar te linken.

 

Content Creation Tools

Canva

Dit werkt zo makkelijk en intuitief. De gratis versie heeft beperkingen, maar het betaalde plan is goed te doen(€10,-) en ook te gebruiken voor een hoop prive doeleinden(uitnodigingen, kleurplaten maken, leuke instagramberichtjes). Dus als je creatief aangelegd bent de moeite waard. Tot nu toe heeft iedereen die ik erop gewezen heb binnen een week een abbonement genomen.

 

Remove.bg

Hiermee kan je vrij makkelijk achtergronden van afbeeldingen verwijderen. Vooral bij het bewerken van plaatjes of wanneer je logo’s in andere afbeeldingen wilt verwerken heel handig

Tinypng

Doet wat het moet doen,maakt PNG afbeeldingen minder groot.

 

Alsoasked

Vooral hoe het wordt gepresenteerd vindt ik erg prettig. Het gratis pakket is wel erg beperkt(10 zoekwoorden per maand), maar het is dan ook gratis….

 

Answerthepublic

Lijkt op alsoasked, maar geeft veel meer informatie over de zoekwoorden. De tool is denk ik daardoor ook minder overzichtelijk. Geen idee van de beperking hier eigenlijk…. nog nooit gehad dat ik een melding kreeg van helaas…..

 

Piktochart 

Is vergelijkbaar met Canva. Het is een zelfde soort tool, maar toch merk ik dat zodra ik iets met getekende dingen wil doen ik hier terecht kom.

 

Pixlr

Een gratis foto editor waar je verbazingwekkend veel mee kan!

Microsoft snipping tool 

Deze gebruik ik veel als ik dingen onder de aandacht van klanten wil brengen. Je kan er makkelijk dingen mee uit een pagina knippen en vervolgens iets bijschrijven of highlighten.

 

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

 

En delen mag altijd:-)

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.