0651040959| monique@waalboerswebwereld.com

social media voor bedrijven 2022(update 2023)

online aanwezigheid

Als bedrijf is het tegenwoordig echt een meerwaarde als je te vinden bent op social media. Sterker nog ik denk dat als je er niets mee doet je op een gegeven moment achter het net gaat vissen. Tuurlijk je hebt de buiten categorie bedrijven die zo goed zijn dat ze al jaren 3 jaar vooruit hun agenda vol hebben zitten en waar klanten bijna smeken of ze klant mogen worden, maar dat is wel echt “de buiten categorie”. 

Ik denk dat het goed is om een onderscheidt te maken in B2B en B2C omdat hoe ze het internet gebruiken en op welke platformen ze actief zijn echt wezenlijk anders is.

De brandvoice is belangrijk op het internet. De brandvoice zijn richtlijnen over.

  •  de toon of het taalgebruik heel formeel of wat losser of zelfs met een dikke knipoog
  • welke onderwerpen blijf je ver uit de buurt ( genderdiscussie, asielzoekerbeleid, geloofskwesties)
  • hoe reageer je op socials ? laat je jouw werknemers vrij om als individu te reageren of wordt het wij van -bedrijfsnaam- vinden….
  • daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat posts van jouw bedrijf herkenbaar zijn kies een aantal templates die medewerkers kunnen gebruiken om iets op socials te zetten.

deze brandvoice moet natuurlijk passen bij jouw doelgroep.

daarnaast moet je bedenken op welke platvormen je actief wilt zijn dit hangt in grote mate samen met jouw product en doelgroep. 

zakelijk is Linkedin natuurlijk het kanaal maar ook twitter doet nog mee en facebook alledrie deze platformen zijn in 2023 in gebruikers aantallen afgenomen. 

consumenten vind je op facebook, instagram, tiktok en op bereal. En op snapchat

zakelijk en consumenten zijn allebei te vinden op facebook en facebook is heel actief met het mogelijk maken voor bedrijven om zich daar te presenteren. er is een duidelijk neerwaartse trend te zien op facebook .

Maar hoe gaat het met de socials?

hieronder kan je zien hoe ieder platform is gegroeid of gekrompen, wat valt jou op?

Mij viel in ieder geval de groei van TikTok en Snapchat maar ook krimp van Twitter, ohh wat zal die man een spijt hebben! 

 

wat je wilt verkopen is echt leidend in waar je op wilt inzetten en hoe je dit moet doen. dit is een grove indeling

  • zakelijke diensten zeker op LinkedIn, als je bezig bent met nieuws-gerelateerde dingen ook op twitter. 
  • Producten voor de zakelijke markt wederom LinkedIn en YouTube en Pinterest
  • nieuwe producten voor zowel zakelijk als consumentmarkt  Pinterest en YouTube tiktok
  • producten voor de consumenten markt Instagram, Pinterest en tiktok en bereal.

op Facebook kan je eigenlijk alles proberen 

vergeet niet dat social media gaat om interactie. alleen maar filmpjes over jouw bedrijf of product posten is niet genoeg. Reageren op andermans posts is minstens net zo belangrijk. Ook reageren op reacties onder jouw eigen berichten helpt.( zo die leest lekker….not)

Wat je in 2023 ziet is dat korte filmpjes op alle platforms erg populair zijn. Het leuke van korte filmpjes is dat je ze makkelijk uit langere content kan halen waardoor je de tijd die bezig bent met socials kan verminderen.

 

 

 

hoe gaat het met de socials?

Als je weet op welke kanalen je iets wilt gaan doen is het belangrijk dat je gaat posten op tijden dat jouw doelgroep daar aanwezig is.

Scholieren zou ik niet proberen te bereiken om 11 uur ’s ochtends, moeders niet rond bedtijd van de kinderen…. gebruik je boerenverstand en je komt al een heel eind met deze .

Ieder kanaal heeft wel zijn eigen aanpak nodig door het algoritme wat er gebruikt wordt. dus duik hier even in als je gaat beginnen

een laatste tip: vergeet google mijn bedrijf niet dit is een waardevolle plek omdat je bedrijf hiermee op Google Maps verschijnt en je er heel veel informatie over je bedrijf kan delen met mensen die op zoek zijn naar een bedrijf in jouw branche. ook kan je hier reviews vragen en jouw producten direct op google verkopen.

ik hoop dat je er wat aan hebt en delen mag uiteraard

frankwatching heeft meestal goede up-to-date informatie en Newcom heeft heel veel data . de gedeelde statistieken zijn van newcom.