0651040959| monique@waalboerswebwereld.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ken je de Google tools al?

Table of Contents

Ken je de Google tools al?  Als je een website hebt is het handig als je weet wat er gebeurt . Met google kan je eigenlijk alles aangaande jouw website controleren en monitoren. voor nu gaan we ons richten op het gedeelte wat inzicht geeft in jouw gebruikers en content.

Google heeft een aantal tools om jouw te helpen begrijpen wat er op jouw website gebeurt 

Google search console

google analytics

Google page speed insights

Daarnaast hebben ze tools om jouw website beter onder de aandacht te brengen 

google mijn bedrijf 

Google keyword Planner 

Hieronder een kleine omschrijving van wat deze tools voor jou kunnen betekenen 

Google search console

Google Search Console (GSC) is een gratis hulpmiddel van Google dat website-eigenaren waardevolle inzichten biedt in hoe hun site presteert in de zoekresultaten van Google. De voordelen van het gebruik van GSC zijn onder andere:

 1. Zoekprestaties monitoren: GSC stelt u in staat om te zien welke zoekwoorden en zinnen verkeer naar uw site aantrekken, evenals het aantal klikken en indrukken dat uw site ontvangt.

 2. Technische problemen identificeren en oplossen: GSC kan u waarschuwen voor potentiële technische problemen met uw site, zoals crawl-fouten of gebroken links, zodat u actie kunt ondernemen om ze op te lossen en de zichtbaarheid van uw site te verbeteren.

 3. Inhoud optimaliseren: GSC kan u helpen identificeren welke pagina’s op uw site goed presteren in zoekresultaten en welke pagina’s mogelijk onderpresteren, zodat u uw inhoud kunt optimaliseren voor een betere zichtbaarheid.

 4. Terugverwijzingen monitoren: GSC stelt u in staat om te zien welke websites naar uw site linken en kan u helpen bij het identificeren van verdachte links die de reputatie van uw site kunnen schaden.

 5. Gedrag van gebruikers begrijpen: GSC biedt inzichten in hoe gebruikers met uw site interacteren, zoals de gemiddelde tijd die op een pagina wordt doorgebracht of het aantal bekeken pagina’s per sessie.

 6. Mobiele optimalisatie: GSC stelt u in staat om te zien hoe uw site presteert op mobiele apparaten, zodat u kunt zorgen dat het de best mogelijke ervaring biedt voor mobiele gebruikers.

 7. Beveiliging: GSC kan u waarschuwen voor potentiële beveiligingsproblemen en kan u helpen bij het vinden en oplossen ervan voordat ze schade kunnen veroorzaken.

Door GSC te gebruiken, kunt u waardevolle inzichten verkrijgen in de prestaties van uw site en gegevensgedreven beslissingen nemen om uw SEO te verbeteren.

Google analytics

Google Analytics is een gratis webanalyse tool die u inzicht geeft in hoe gebruikers uw website gebruiken. Hierdoor kunt u uw website optimaliseren en uw online marketinginspanningen verbeteren. Hieronder zijn enkele van de voordelen van het gebruik van Google Analytics:

 1. Websiteverkeer meten: Google Analytics geeft u inzicht in hoeveel verkeer uw website ontvangt, waar het vandaan komt en hoe gebruikers door uw website navigeren.

 2. Gedrag van gebruikers begrijpen: Google Analytics biedt u informatie over hoe gebruikers uw website gebruiken, zoals welke pagina’s het meest bezocht worden, hoe lang gebruikers op uw website blijven en welke knoppen of links het meest worden aangeklikt.

 3. Doelen opstellen en volgen: U kunt doelen voor uw website opstellen, zoals het aantal formulieren dat wordt ingevuld of het aantal verkopen dat u wilt genereren, en deze doelen volgen om te zien hoe uw website presteert.

 4. Campagnes volgen: U kunt uw online campagnes volgen, zoals zoekmachine-advertenties of social media-campagnes, en zien hoe effectief deze zijn in termen van verkeer en conversies.

 5. Demografische gegevens: Google Analytics geeft u informatie over de demografische gegevens van uw gebruikers, zoals leeftijd, geslacht en locatie.

 6. Apparaatgebruik: U kunt zien hoeveel gebruikers uw website bezoeken via een desktop, laptop, tablet of mobiele telefoon.

 7. Aangepaste rapporten: U kunt aangepaste rapporten maken en deze delen met andere teamleden of stakeholders.

Google Analytics is een krachtig hulpmiddel voor website-eigenaren die meer willen weten over hun gebruikers en hoe ze hun website kunnen verbeteren om hun doelstellingen te bereiken.

Google Pagespeed Insights

Google PageSpeed Insights is een tool van Google die de prestaties van een webpagina analyseert op zowel mobiele als desktopapparaten en suggesties geeft voor het verbeteren van de laadtijd van de pagina en de algehele gebruikerservaring. Met deze tool kunt u de prestaties van uw website op verschillende manieren verbeteren:

 1. Prestatieproblemen identificeren: PageSpeed Insights scant uw webpagina en geeft een rapport met eventuele problemen die de laadtijd van de pagina kunnen vertragen, zoals grote afbeeldingen of inefficiënte code.

 2. Afbeeldingen en video’s optimaliseren: De tool controleert de afbeeldingen en video’s op uw website en geeft suggesties voor hoe u ze kunt optimaliseren om bestandsgrootte te verminderen en laadtijd te verhogen.

 3. Code-efficiëntie verbeteren: PageSpeed Insights kan inefficiënte code detecteren, zoals te veel doorverwijzingen of blokkerend JavaScript en CSS, die de pagina-laadtijd kunnen vertragen.

 4. Prestaties over de tijd monitoren: U kunt PageSpeed Insights gebruiken om de prestaties van uw website over de tijd te volgen en te zien hoe wijzigingen die u aanbrengt aan de site, zoals het optimaliseren van afbeeldingen of het minimaliseren van code, de laadtijd van de pagina beïnvloeden.

 5. Gebruikerservaring verbeteren: Een snellere laadtijd van de website leidt tot een betere gebruikerservaring en helpt u om bezoekers langer op uw website te houden.

 6. SEO verbeteren: Google gebruikt pagina-snelheid als ranking factor, dus een snellere website betekent dat u uw SEO kunt verbeteren en uw zichtbaarheid in zoekmachines kunt verhogen.

In het algemeen is Google PageSpeed Insights een waardevol hulpmiddel dat u kunt gebruiken om prestatieproblemen op uw website te identificeren en op te lossen, wat kan leiden tot een betere gebruikerservaring en een hoger rangschikking in zoekmachines.

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf (GMB) is een gratis tool van Google waarmee u uw online zichtbaarheid van uw bedrijf kunt beheren op Google, waaronder zoekopdrachten en kaarten. Met GMB kunt u:

 1. Een bedrijfsvermelding aanmaken en beheren: U kunt een vermelding voor uw bedrijf aanmaken die belangrijke informatie bevat, zoals de naam van uw bedrijf, adres, telefoonnummer, website en openingstijden.

 2. Lokale SEO verbeteren: Door nauwkeurige en actuele informatie over uw bedrijf te verstrekken, kunt u uw zichtbaarheid in lokale zoekresultaten verhogen en het makkelijker maken voor klanten om u te vinden.

 3. Reageren op klantbeoordelingen: U kunt reageren op klantbeoordelingen en beoordelingen op uw GMB-vermelding, wat kan helpen om een positieve online reputatie op te bouwen en de interactie met klanten te verbeteren.

 4. Foto’s en video’s toevoegen: U kunt foto’s en video’s toevoegen aan uw GMB-vermelding om uw producten, diensten of bedrijfslocatie te tonen, wat kan helpen om klanten een beter beeld te geven van wat u te bieden heeft.

 5. Insights bekijken: GMB biedt inzicht in hoe klanten met uw vermelding interacteren, zoals hoeveel mensen uw vermelding hebben bekeken of contact hebben opgenomen met uw bedrijf.

 6. Posts maken: U kunt posts maken op uw GMB-vermelding om uw producten, diensten of evenementen te promoten en deze posts verschijnen in zoekresultaten en op Google Maps.

 7. Een website aanmaken en beheren: GMB biedt een optie om een website aan te maken, deze website is geoptimaliseerd voor mobiel en is eenvoudig te creëren en te beheren.

Met GMB kunt u uw online aanwezigheid verbeteren, meer klanten aantrekken en verbonden blijven met hen. Het is een geweldige manier om uw online reputatie te beheren, uw zichtbaarheid op Google te verhogen en uiteindelijk meer zakelijke kansen te creëren. Daarom vraag ik vaak aan mijn klanten: Ken je de Google tools al?

Google Keyword Planner

Google Keyword Planner is een gratis tool van Google die u kunt gebruiken om zoekwoorden te onderzoeken en te plannen voor uw zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine advertising (SEA) campagnes.

het is een onderdeel van google ads Met deze tool kunt u:

 1. Zoekwoorden onderzoeken: U kunt zoekwoorden invoeren en zien hoe vaak ze worden gezocht, evenals vergelijkbare zoekwoorden die u misschien niet had bedacht.

 2. Zoekwoordgroepen maken: U kunt zoekwoordgroepen maken en zoekwoorden toevoegen die verband houden met uw producten of diensten.

 3. Zoekvolume en trends bekijken: U kunt het zoekvolume van zoekwoorden bekijken en trends in zoekvolume over tijd volgen.

 4. Advertentiebudget plannen: U kunt een budget instellen voor uw zoekmachine advertising campagnes en zien hoeveel impressies en klikken u kunt verwachten voor uw geselecteerde zoekwoorden.

 5. Concurrentieanalyse: U kunt zien hoe uw zoekwoorden concurreren met die van uw concurrenten en aanpassingen maken in uw campagne om uw prestaties te verbeteren.

 6. Zoekwoorden ideeën: U kunt zoekwoorden ideeën genereren voor uw campagne, door uw website of een specifieke URL te invoeren, of door een categorie of onderwerp te kiezen.

 7. Historische gegevens: U kunt de historische gegevens van zoekwoorden bekijken, zoals het zoekvolume en de CPC (cost per click)

Google Keyword Planner is een nuttig hulpmiddel voor iedereen die zoekmachine optimalisatie of zoekmachine advertising campagnes uitvoert. Het kan u helpen bij het identificeren van relevante zoekwoorden, het bepalen van een budget voor uw campagnes en het verbeteren van uw prestaties.

 

denk je dat dit artikel nuttig is voor anderen deel het op social media 

Facebook
Twitter
LinkedIn