MKB online

MKB online

“PFFFFF, daar heb ik toch geen tijd voor”, is iets wat ik vaak hoor als ik MKB-ers spreek.Ik heb al bijna geen tijd voor mezelf.

Ik denk echter dat we op een punt zijn gekomen dat je er niet meer onderuit kan. kijk maar eens naar jezelf, als jij een product wil kopen maar nog niet echt een idee hebt van waar je dat kan vinden dan begin je online..
.

In dit artikel van marketing sciences lees je er meer  over. Ik wil meer vertellen hoe je met een kleine effort toch beter online te vinden bent.

soms zeggen ze beelden zeggen meer dan duizend woorden….

Online-klantenreis

dit is de klantreis voor veel gebruikers en het lijkt erop dat we daarmee in europa zeker niet voorop lopen.

Wat kan je nou doen?

Allereerst zet Google my business op. Dit wordt vaak “dat blokje rechts genoemd” zeker als je eigenlijk niet zonodig echt online wilt ondernemen is dit een superkanaal!

het kost je twee uur van je tijd maar dit gaat echt klanten opleveren.  de direct bellen knop de route naar je bedrijf. al dit soort dingen kan je hier duidelijk maken voor jouw klanten.Plaats zo eens in de maand een nieuwe foto en vraag je klanten om reviews! Mensen(potentiele klanten ) hechten veel waarde aan de mening van anderen.

 

Als je denkt nou een uurtje per week heb ik wel, zoek dan een social media kanaal waar jouw klanten actief zijn en post daar 1 keer in de week iets.
Een leuk verhaal, een aanbieding, een klantreactie waar je trots op bent, etc. Dan rijst vaak de vraag;”Hoe kom je erachter waar jouw klanten actief zijn?” 

Vraag het ze!  Of ga het ouderwets testen; een aantal accounts aanmaken en drie weken hetzelfde bericht op de verschillende kanalen plaatsen, dan kan je met Google analytics zien welk kanaal het best bij jouw bedrijf past. 

 

Generiek kan je zeggen;

lever je diensten aan bedrijven ->linkedin, (facebook) Youtube.

lever je aan consumenten -> instagram , facebook, Tik tok, youtube.

In dit blogje over sociale media iets meer hierover

 

Kijk in Google Analytics wanneer jouw klanten online zijn dit is het beste tijdstip om te posten.

Met deze twee niet tijdrovende acties kan je jouw online presence al een aardige boost geven.

Succes! 

 

Afbeeldingen komen van

marketingsciences.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp