0651040959| monique@waalboerswebwereld.com

Het is internationale vrouwendag, hoe gaat het met ons in de wereld.....

Nou ja, vrouwendag is nog steeds nodig laten we daarmee beginnen. Ik denk wel dat er telkens meer bewust zijn is bij mannen wat het is om vrouw te zijn en waar we tegenaan lopen. 

Op de socials gingen dit jaar veel filmpjes rond van mannen die dit gesprek aangingen met een vrouw en best wel schrokken…

Maar tegelijkertijd hoor ik ook telkens meer geluiden die abortus weer ter discussie willen stellen hier in Nederland. En wat er in de U.S. gebeurt is schrikbarend.

Internationale vrouwen dag

Positief afgelopen jaar

Ik denk dat het bewust worden van de verschillen onze grootste win is afgelopen jaar.

  • Bewust van het feit dat het bizar is dat  medische studies bijna altijd op mannenlijven is afgestemd. maar ook dat de poppen die gebruikt worden voor autotesten naar een mannenlijf zijn gemodelleerd.
  • Bewust van hoe een vrouw altijd tot bepaalde mate bezig is met haar veiligheid.
  • Bewust hoe de sociale druk op mannen en vrouwen ons houdt in de ouderwetse rolverdeling.

Negatief afgelopen jaar

Wat er in de U.S. aan het gebeuren is vind ik echt zorgwekkend(abortuswetten en rechten voor een foetus).  Zeker ook omdat de zeer conservatieven hier in Europa extra slagkracht geeft.

Maar ook wat er in Afghanistan gebeurd is afschuwelijk.

Hier in ons eigen land wordt de conservatieve/religieuze stem ook telkens heftiger aanwezig. Vooral het gebrek aan respect van jongens en mannen voor vrouwen in gezagsposities viel mij op. Al geldt dat eigenlijk voor gezagsposities in het algemeen.

Op de een of andere manier gaat de discussie terug in de tijd en wordt wat in eeuwen cultureel is bepaald, gezien als onze natuur. Dat we al eeuwen onderdrukt worden als vrouwen heeft niks met onze natuur te maken 30.000 jaar gelden jaagden vrouwen net zo goed als mannen.  

 

Ik denk dat er zeker een bewustwoording gaande is en dat is positief. het geeft wel onrust zowel bij vrouwen als mannen ik ben benieuwd waar we over 20 jaar staan.