Tel: 06 51040595

Email: info@waalboerswebwereld.com

Waar let Google tegenwoordig op als ze naar een website kijken?

De basis… als je een website maakt moet altijd jouw gebruiker zijn en google is er telkens beter in geworden om dat te begrijpen.

Waar vijf jaar geleden Google echt nog wel goed te manipuleren was is dat nu telkens moeilijker. Maar waar moet je dan wel op letten? Alles opnoemen is bijna onmogelijk want ze kijken ondertussen naar 200 punten

Table of Contents

 

de content

Dit is een hele belangrijke als jij slechte of te summiere content hebt op een pagina zal Google jou zeker lager zetten.

hierbij letten ze op best veel dingen zoals 

  • de lengte van jouw content (1500 woorden+)
  • spelling- en grammatica-fouten.
  • heb je zelf content geschreven of veel gekopieerd? EN als je hebt gekopieerd heb je dan de originele auteur daar de credits voor gegeven
  • is jouw content makkelijk te navigeren? het gebruik van een table of content kan hier goed bij helpen net als een kruimelpad (Breadcrumb path)

links

Links kunnen naar jouw pagina toe en naar andere pagina’s vanaf jouw pagina.
 
Deze noem je Backlinks, Do-follow en No followlinks. Hier is een hoop om te doen geweest de afgelopen jaren.
 
Als je links hebt van gerespecteerde pagina’s, pagina’s die hebben bewezen dat ze weten waar ze het over hebben, heb een plusje achter jouw naam. Linken naar dit soort pagina’s werkt ook maar moet je wel heel spaarzaam doen.  
Do-follow en No-follow links geven aan zoekmachines aan of ze hier wel of niet wat mee moeten doen. 
Google vind het bijvoorbeeld niet leuk als je naar heel veel commerciële pagina’s linked. Je affiliate-links zou ik altijd no-follow maken.
Standaard is het eigenlijk altijd een follow link.
 

Website laadtijd

dit is er weer zo een die neerkomt op de gebruikersvriendelijkheid van jouwe pagina.

Zorg dat hij zo snel mogelijk laad. Ik denk dat je het zelf ook een afknapper vindt als je lang moet wachten. 

Dit is te controleren met Google Page speed insights en GT metrix.

de eerste geeft aan hoe google naar je pagina kijkt dus is echt belangrijk. de tweede geeft vind ik meer informatie over wat je kan doen om de snelheid te verbeteren maar dat is per persoon verschillend. 

Op een goede server gehost worden helpt hier erg bij als ook zorgen dat je geen onnodige plaatjes en onnodig grote bestanden op jouw website plaats.

hoe doet jouw website het op mobiele telefoons

Mobile first is echt een ding geworden. Mensen doen telkens meer op hun mobiele telefoon dus op een mobiele telefoon moet de pagina echt kloppen. check dus altijd de pagina op een mobiel en het liefst twee verschillende ik gebruik hier meestel een I-phone en samsung voor omdat deze het meest gebruikt worden

Domein autoriteit

je domein autoriteit word gebasseerd op een aantal factoren.

  • hoeveel kwalitatieve backlinks heeft de pagina.
  • de content
  • ben je al populair op Google
  • is jouw domein blacklisted, dit kan gebeuren door dat je spamt vanaf jouw domein. Ook een grote mailinglist aanschrijven  vanaf jouw domein kan gezien worden als spam. dus zeker af en toe even controleren!
  • goede content.
  • website-optimalisatie

website structuur

Het is belangrijk dat google weet hoe de structuur van jouw website in elkaar zit. dit doe je door een xml-map in te dienen bij google search console.

  • maak er een van de pagina’s 
  • maak er een van de foto’s
  • maak er een van de schema mark up

Als je denkt, WAT……waar heb je het over neem contact op met degene die jouw website gemaakt heeft die zou dit moeten weten. Of ga googlen er is een hoop informatie over.

website veiligheid

heb je een slotje voor jouw URL

zo niet jouw hosting bedrijf is de beste plaats om dit te regelen. het wordt een SSL-certificaat genoemd. Heb je dit niet krijgen mensen echt een melding van google voordat ze doorklikken naar jouw pagina. 

Keywords

Dit is echt een kunst op zich… Wat kan je doen zonder dure programma’s?

in google de zoekterm waar je denkt op te gaan ranken invoeren en kijken wat voor suggesties google zelf geeft. Gebruik niet alleen steekwoorden, ook zinnetjes werken erg goed. En deze gaan telkens beter werken doordat meer mensen een spraakopdracht geven aan Google.

er zijn ook een aantal gratis tools die je kunt gebruiken om zoekwoorden onderzoek te doen

Ubersuggest heeft een gratis tool in de chromebar Google ads heeft ook een zoekworden functie, ASK the public is een leuke gratis tool.

youtube videos

Video gebruik is zeker iets waar je over na moet denken, mensen vinden het prettiger om naar een video te kijken als om lappen tekst te lezen( jij niet trouwens als je al tot hier gekomen bent) en youtube video’s doen het bij google het best.  dus zorg dat jij en de camera vriendjes worden!

hou je website-content bij.

En als laatste houdt je website bij. verwijder verouderde content. Kijk af en toe of pagina’s waar je naar toe linkt nog wel relevant zijn. plaats regelmatig nieuwe blogs en vlogs

Dit artikel zal ik bijvoorbeeld met algoritme veranderingen van Google altijd controleren of het nog wel klopt.

Ik hoop dat je wat aan bovenstaande informatie hebt en als je denkt dat jouw potentiele klanten er ook wat aan hebben zet een linkje op jouw website;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *