0651040959| monique@waalboerswebwereld.com

Wie vind je waar?

Op zich is de vraag wie vind je waar een hele goede vraag want op een social media kanaal actief zijn en er dan vervolgens achter komen dat jouw potentiële klant heel ergens anders zit is wel heel erg zonde van jouw tijd.

 

Doelgroepen online vind ik heel erg tricky….
>Het kan zelfs zo zijn dat je meerdere doelgroepen hebt, zeker online! ik heb het met mijn klanten dan ook vaak over doelgroep per product…. Iemand met wie ik op dit moment werk maakt dingen van hout maar de producten lopen van een biertjesdrager tot een babybox. als je die producten op een zelfde manier in de markt zet gaat 1 het bijzonder slecht doen, denken jullie niet….?

In een winkel is het vrij makkelijk te zien wie jouw doelgroep is. Je kijkt wie er door de deur komen en aan het uiterlijk is redelijk te zien wat voor soort mensen het zijn , na een babbeltje met jouw klanten is jouw beeld compleet. Online gaat dat niet….hier zal je er op een andere manier achter moeten komen. uiteraard kan je het je klanten gewoon vragen d.m.v. een enquette of nog leuker als je er de tijd voor hebt, BEL ZE!

Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen is klanten een week na levering bellen. Even vragen hoe het product bevalt en dan vragen wat je wilt weten mensen zullen je meer informatie geven als je denkt. Als je open en eerlijk bent waarderen mensen dat. Uiteraard helpt het als je het een beetje sjeu geeft.

“Ik zou zo graag meer mensen zoals jij bereiken, op welk social media kanaal ben jij het meest actief, daar moet ik meer van die leuke mensen kunnen vinden?” is een hele ander vraag als; “Op welk socials ben je actief?” 

Wat online wel makkelijk kan is kijken hoe mensen op jouw website komen! dus mijn allereerste advies is

INSTALLEER GOOGLE ANALYTICS of laat ons het voor je doen met Google connections 

of gebruik hier een andere tool voor maar METEN = WETEN. Zet een actie op een aantal kanalen en kijk welke traffic genereerd. denk je op meerdere kanalen actief te moeten zijn? kijk dan zeker eens naar een aantal planning tools.

Ik vond onderstaande illustratie naast erg grappig ook zeer tekenend voor hoe je tegen verschillende kanalen aan kan kijken en wat mensen op die kanalen doen

credits to www.addthis.com

donutssocials.png

Maar wie vind je waar ?

 

Wil je deze vraag eigenlijk nog steeds stellen of wordt de nieuwe vraag waar zouden potentiële klanten naar toe gaan als ze meer over dit product willen weten? Ik denk dat deze vraag relevanter is maar dat het zeker nog belangrijk is om te weten waar jouw doelgroep het meeste van zijn tijd spendeert niet iedereen is namelijk actief opzoek naar jouw product.

Dus een uiting op het social media kanaal waar jouw doelgroep zich bevind  kan mensen bijvoorbeeld voor het eerst blootstellen aan jouw product. En hier kunnen mensen uit jouw doelgroep makkelijk delen met hun gelijkgestemden.

Kijk waar jouw doelgroep zit en wees zeker actief op dit kanaal. post over jouw bedrijf, over jezelf en over je producten.

Kijk naar welke producten je verkoopt en biedt deze aan op kanalen waar mensen ze verwachten.  .

dat gezegd hebbende  wie vind je waar ?

    op  TikTok  jeugd  tot 20 jaar voor van alles…..maar in zeer snel stijgende mate alle generaties daarboven voor lekker licht vermaak
  •  op facebook iedereen tussen de 25 en 80 voor contact met familie vrienden en hun favoriete bedrijven
  •  op twitter  mensen tussen de 25 en 45 die nieuws belangrijk vinden
  • Op LinkedIN mensen die carriere gericht zijn tussen de 25 en 55 (nog altijd meer mannen als vrouwen)
  • Op pinterest mensen tussen de 25 en 70 op zoek naar ideeën (Veel vrouwen met kinderen)
  • op Youtube de hele bevolking
  • op Instagram mensen tussen de 20 en 50 die wat meer visueel zijn ingesteld

voor meer artikelen over dit onderwerp ga naar waar de wereld u vindt blog

 
 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *