0651040959| monique@waalboerswebwereld.com

Ondertussen zitten we in jaar drie van de oprichting van mijn bedrijf.

Ik ben mijn bedrijf heel fluïde  begonnen. Daarmee bedoel ik dat ik dacht dat er behoefte aan bepaalde diensten was, dus ben ik die diensten gaan aanbieden. In de afgelopen drie jaar heb ik veel aangepast  aan de echte wensen van mijn klanten.

Na drie jaar weet ik inmiddels dat een hoop van wat ik toen dacht totaal niet bij mijn huidige klanten speelde. Dus of ik heb de verkeerde doelgroep bereikt of ik zat er gewoon naast! Ik denk het laatste.

Maar goed, daar ging dit niet over. Na drie jaar is het voor mij duidelijk welke doelgroep ik wil en wat voor diensten ik wil leveren waar ze ook echt behoefte aan hebben.

Dus werd het ook tijd om mijn “marketingstrategie” te herzien.

Ik vind het heel fijn om met lokale ondernemers te werken, dus ik ging kijken hoe ik die kan bereiken. Nou kwam er een ideaal reclamebord vrij op de voetbalclub van mijn zoon en ook nog eens voor een leuke prijs. Top!

Maar toen begon de ellende: wat ga ik daar opzetten? Ik wil graag mijn drie belangrijkste diensten erop en het moest een beetje mijn karakter weergeven, want daar krijgen ze sowieso mee te maken 😉

Na lang puzzelen heb ik een bord gemaakt en toen heb ik wat feedback gevraagd aan wat klanten van het eerste uur. 

Wat bleek  de dingen die ik dacht dat ze heel belangrijk vonden, vonden ze best fijn maar andere dingen vonden ze eigenlijk veel belangrijker.

hoe snel ik reageer bijvoorbeeld en hoe ik altijd vanuit het idee werk dat wat we doen wel echt een grote toegevoegde waarde hebben voor de bedrijfsvoering. bleken ze de grootste pluspunten te vinden. Twee dingen die voor mij zo vanzelfsprekend zijn dat ik er niet eens bij stil sta.

Maar goed…Het bord is in de maak en ik weet nog beter waar mijn pluspunten liggen. 

Mijn belangrijkste les; vraag vaker feedback?